Τοποθετήσεις

Ισονομία μόνο για τους άπορους… οι παράνομοι μετανάστες εξαιρούνται

Pronews.gr, 15 Δεκεμβρίου 2015

Πολλή συζήτηση τις τελευταίες μέρες για το αν έπρεπε ή όχι να συλληφθούν, να κατασχεθούν προϊόντα, να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη ο καστανάς της Θεσσαλονίκης, η γιαγιά με τα ζαρζαβατικά στα Τρίκαλα κι άλλα τόσα παραδείγματα που άλλωστε δεν βλέπουμε πρώτη φορά φέτος.

Περισσότερα...

Για το αποτέλεσμα των εκλογών

21 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ελληνικός λαός για μια ακόμη φορά μίλησε και καλά θα κάνει η πολιτική τάξη να τον ακούσει. Το τεράστιο ποσοστό αποχής δείχνει ότι οι Έλληνες, που πληρώνουν τα ελλείμματα αξιοπιστίας αλλά και τα εγκληματικά λάθη των κομμάτων, είναι απογοητευμένοι και γύρισαν την πλάτη στο σύνολο της πολιτικής τάξης την οποία δεν εμπιστεύονται. Η αποχή δεν δηλώνει τόσο απάθεια, ή αδιαφορία, αλλά θα πρέπει να αναγνωσθεί σαν πολιτική στάση παρόλο που στην πραγματικότητα δεν εξυπηρετεί το συμφέρον του λαού, αφού επιτρέπει στο 60% να αποφασίσει για το 40% της πορείας του συνόλου.

Περισσότερα...

Παρασκήνιο 18/12/2012

Παρασκήνιο, 08 Δεκεμβρίου 2013

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Πως κρίνετε την στάση του πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την ώρα που το πανεπιστήμιο τελεί υπό κατάληψη να δίνει παράσταση στο Παρίσι; Θεωρείτε ότι είναι σωστό οι φοιτητές να παραμένουν για 13 εβδομάδες όμηροι των διοικητικών υπαλλήλων;

Απάντηση: Πιστεύοντας πως κάθε ζήτημα πρέπει να προσεγγίζεται στην ουσία του και χωρίς παρωπίδες οφείλω να διευκρινίσω πως διαφωνώ εκ προοιμίου με τον κατ' εμέ «κατευθυνόμενο» τύπο της ερώτησης που εξάγει σαν δεδομένο πως η ομηρία των φοιτητών οφείλεται στους διοικητικούς υπαλλήλους και θεωρώ πως η στάση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, όπως και άλλων, δεν προσδιορίζεται από το ταξίδι του στο Παρίσι ή άλλες δραστηριότητες, αλλά από τη συνολική στάση του σε όλη τη διάρκεια του ζητήματος και από τα επιχειρήματα στα οποία έχει βασισθεί.

Περισσότερα...

 17 Οκτωβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού και Διεθνής Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας το τρέχον διήμερο, με δραματικές καταγραφές στις στατιστικές μελέτες αναφορικά με την χώρα μας. Ας αναλογιστούμε όλοι ότι οι αριθμοί αντιστοιχούν σε ανθρώπινες ζωές κι ας μην στεκόμαστε μόνο στη διαπίστωση, αλλά ας περάσουμε στην πράξη. Εξάλλου, σήμερα περισσότερο από ποτέ, η διαχωριστική γραμμή είναι εξαιρετικά λεπτή για τον καθέναν από μας και μπορεί να βρεθούμε εμείς με το χέρι απλωμένο, στο μέλλον.

Περισσότερα...

19 Μαΐου 2012

Ημέρα πένθους και μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων και οι Έλληνες οφείλουμε φόρο τιμής στο αίμα και την δυστυχία των συνελλήνων μας που σφαγιάστηκαν και ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους, από την τουρκική επέλαση της περιόδου 1915-1923. Οφείλουμε η μνήμη μας βέβαια να μην περιορίζεται μόνο στις 19 Μαΐου αλλά και τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου. Θα πρέπει λοιπόν το ελληνικό κράτος να επιδιώξει διεθνώς την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Δεν πρόκειται μόνο για θέμα εθνικό, αλλά για έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας και αν αντιμετωπίζεται σαν κάτι λιγότερο υποτιμάται η σημασία του. Τέτοιου είδους εγκλήματα δεν διαγράφονται. Λαός που ξεχνάει την ιστορία του οδεύει στην αποσύνθεση.

Περισσότερα...

20 Απριλίου 2012

Στηρίζω το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων γιατί με εκφράζουν απόλυτα οι αρχές όπως αυτές παρουσιάζονται στην ιδρυτική διακήρυξη. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα κίνημα λαογέννητο. Ένα κίνημα του σήμερα και του αύριο. Δεν δημιουργήθηκε με σκοπό να προσελκύσει τους πολίτες και να τους χειραγωγήσει. Προήλθε από τους πολίτες, από την κοινωνική αφύπνιση και την ανάγκη να αντιδράσουμε στο αποτέλεσμα στο οποίο η πολιτική τάξη μέχρι σήμερα έφερε τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας.

Περισσότερα...

Σχετικά με το Πολυνομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε την Κυριακή 30/03/2014

Eviatop.gr, 02 Απριλίου 2014

Πρόκειται για ένα πολυνομοσχέδιο που δίνει το τελειωτικό χτύπημα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις προς όφελος των πολυεθνικών, πλήττει όχι μόνο τα φαρμακεία, τα περίπτερα, τους αρτοποιούς αλλά και άλλους κλάδους, ανθρώπους που έδωσαν τα πάντα για να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση για αυτούς και τα παιδιά τους. Θέλουν να μας κάνουν μια χώρα με φθηνά εργατικά χέρια. Υπάρχει ελπίδα και προοπτική με αλλαγή πολιτικής και το μήνυμα αυτό πρέπει να το δώσει ο ελληνικός λαός στη κάλπη στις Ευρωεκλογές.

Πηγή

Για την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την Βούλα Παπαχρήστου

Olympia.gr, 25 Ιουλίου 2012

Ανοιχτή Επιστολή προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Σε αυτή την χώρα η παράνοια δεν έχει όρια. Το χιούμορ βαφτίζεται φασισμός όταν δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα ορισμένων, αλλά η σάτιρα επιτρέπεται όταν χαϊδεύει τα αυτιά των πωρωμένων πολιτικών, που για να φανούν οι ίδιοι και να γίνουν αρεστοί στους ψηφοφόρους τους δεν διστάζουν να καταστρέψουν τις ζωές άλλων ανθρώπων.

Περισσότερα...

Olympia.gr, 1 Ιουνίου 2012

Ο Απόδημος Ελληνισμός είναι αρκετά καλός για να στηρίξει, να διαφημίσει και να υπερασπιστεί την χώρα μας στο εξωτερικό αλλά όχι αρκετά καλός για να ψηφίσει στις εθνικές εκλογές από την χώρα διαμονής;

Περισσότερα...

20 Απριλίου 2012

Η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα με μακραίωνη ιστορία, σε μια ιδιαίτερα σημαντική γεωστρατηγική θέση. Το πολιτικό σύστημα της χώρας μας όμως έχει αφεθεί να χειραγωγείται από τον ξένο παράγοντα, το διεθνές κεφάλαιο και την πολιτική τάξη η οποία έχει χάσει σήμερα τον προσανατολισμό της. Η οικονομική καταστροφή που συντελείται οδηγεί σε παράδοση άνευ όρων.

Περισσότερα...

20 Απριλίου 2012

Το κυριότερο ζήτημα που τίθεται για την πατρίδα μας είναι το ζήτημα της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Δε νοείται, βέβαια, Εθνική Ανεξαρτησία άνευ προάσπισης των εθνικών συνόρων και η προάσπισή τους αποτελεί προτεραιότητα. Το θέμα της μετανάστευσης, όπως έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά ειδικότερα στην Ελλάδα που μας αγγίζει άμεσα, αποτελεί πρόβλημα εθνικής ασφάλειας και ζήτημα που απειλεί τα κυριαρχικά συμφέροντα της χώρας μας.

Περισσότερα...